Xylella fastidiosa és un patogen bacterià amb capacitat d’infectar més de 300 espècies de plantes a nivell mundial i que es transmet per insectes que s’alimenten del xilema de les plantes. Aquesta bacteri està present a la Unió Europea, en concret al sud d’Itàlia, a Còrsega, a la regió francesa de la Provence-Alpes-Côte d'Azur i molt recentment, a Balears. A la actualitat no hi ha tractament per la infecció d’aquest patogen i per tant conèixer la seva epidemiologia es fonamental per la seva gestió. L’objectiu d’aquesta jornada és donar la informació clau tant a nivell global com local en base a les evidències científiques que es coneixen fins a aquest moment.

 

Participants:

  Dr. Alexander H. Purcell és Professor Emèrit de la University of California-Berkeley for the Department of Environmental Science, Policy and Management. Té més de 40 anys d’experiència d’investigació en Xylella fastidiosa, incloent-hi els seus vectors i la expansió global de Xylella. És un expert de reconegut prestigi en la situació global de Xylella i ha actuat com assessor en tots aquells països en el quals s’ha detectat aquest patogen.
  Dr. Alberto Fereres és professor d’investigació en el Consell Superior d'Investigacions Científiques ICA- CSIC de Madrid. Té una experiència molt extensa en l’estudi de la bioecologia i comportament dels vectors de malalties de plantes. A l’actualitat participa en els projectes europeus XF- actors i PONTE a on investiga sobre els vectors de X. fastidiosa a la península Ibèrica.
 

Dr. Diego Olmo García és expert en fitopatologia del Laboratori de Sanitat Vegetal del GOIB i professor associat de la Universitat de les Illes Balears. A la actualitat coordina les activitats d’anàlisi i detecció de Xylella fastidiosa a les illes Balears.

  Dr. Miguel Ángel Miranda és professor titular del Laboratori de Zoologia en el Departament de Biologia de la UIB i investigador del INAGEA. En els darrers 20 anys ha investigat sobre la bioecologia i control de diverses plagues d’insectes. A la actualitat coordina les activitats de vigilància dels vectors de Xylella fastidiosa a les Balears.

 


Consulta aquí el programa

Lloc: Sala Actes edifici Son Lledó, Campus UIB
Data: 16 de juny de 2017
Horari: de 9 a 13:30h
Activitat gratuita

Es lliurarà un certificat d'assistència a tots els participantsOrganisers
                          

 


Collaborators