Català English Castellano

UIBCongrés | el nostre projecte és l'organització

ERROR: MenuSeccion: ClaveMenu 105 no existe
Retall de Premsa
3/NOV/2017
Notícies

Imma Aguilar: "L'error més greu és creure que la transparència és una fi, quan és un mitjà per construir confiança"

Quins aspectes haurien de ser prioritaris a les agències de comunicació institucional? Beatriz C.Martisi conversa amb Inma Aguilar sobre el valor públic de la comunicació institucional i política

Entrevista de @Bc_MaRTiSi

Imma Aguilar és periodista i assessora de comunicació política i institucional; està molt relacionada amb el sector polític espanyol i durant les I Jornades de Comunicació des de les Administracions Públiques parlarà sobre el futur de la política i de la comunicació en el panel «El valor públic des de la comunicació institucional i política: el model amfibi». Però abans d'aprofundir sobre aquest tema, li demanam per la seva percepció de la situació actual del sector i quins aspectes haurien de ser prioritaris en les agendes de comunicació institucional.

— Quines són les dificultats per engegar nous models de gestió de la informació en l'Administració pública?

Crec que les resistències que suposen les pràctiques assentades, que llasten la dinàmica innovadora. També una estructura excessivament jerarquitzada en la presa de decisions i en l'aportació de propostes

— Estan preparats els responsables de comunicació per als reptes de la comunicació institucional 2.0?

Ara ja sí, perquè no es tracta d'una nova pràctica que modifica l'anterior, sinó que l'escenari és el que determina l'activitat, sense cap classe d'alternativa. És com si es tractàs d'una nova professió.

— Quins aspectes de l'àmbit municipal necessiten especial atenció en el seu model de comunicació?

La correlació entre les accions en línia i fora de línia, perquè la tendència és substituir les tradicionals de presencialitat per una relació més virtual i mitjançant plataformes digitals. Jo crec que no es tracta d'això, sinó, precisament, de construir un sol escenari, un correlat entre tots dos àmbits.

— Les tècniques de gestió de xarxes socials considerau que són adequades per a la comunicació de l'Administració pública municipal?

Absolutament, perquè la política i l'Administració han de comunicar-se amb la gent allà on sigui.

— Quins considerau que són els errors més freqüents en la implantació de la transparència en l'àmbit municipal?

L'error més greu és creure que la transparència és un fi, quan és un mitjà per construir confiança.

— Què us agradaria destacar sobre la vostra ponència per a les Jornades?

Em centraré en les tendències de futur en la política i quins són els nous «models de negoci» en la forma de comunicar a l'Administració.

** Imma Aguilar Nàcher (@immaaguilar) és llicenciada en Ciències de la Informació pel CEU Sant Pau - Universitat Politècnica de València, i té el Màster en Tecnologies de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Màster en Direcció de Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya. És fundadora i directora de la Consultora Perfil Públic, i està orientada en l’exercici professional a la comunicació institucional i política. Entre les seves accions cal destacar l’assessorament al grup parlamentari Entesa del Senat i al seu portaveu, José Montilla; va participar en campanyes electorals per a diversos partits, com la candidatura d'Eduardo Madina a la Secretaria General del PSOE i les dues campanyes d'eleccions generals per a Ciutadans, on exercia el càrrec de coordinadora de la presidència de Ciutadans, amb Albert Rivera, i coordinadora i assessora dels diputats del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés. També imparteix docència en diversos màsters universitaris sobre campanyes electorals, comunicació política i parlamentària, i és autora d'articles i columnes d'opinió sobre comunicació política en diferents mitjans.